Hvordan er crowdfunding forskellig fra almindelig finansiering?

Du har en god ide. Du mangler bare lige en masse penge til at komme i gang med ideen. Det kan være til at købe varelager, støbeforme, eller 100 andre ting man har brug for i startfasen af et forretningseventyr. Normalt kan man skaffe pengene på forskellige måder. Du kan bruge opsparing, lån i banken, du kan finde en investor til at sælge noget af virksomheden på forkant. Investorer kommer i 3 kategorier. På engelsk kaldes de PDF, Professionelle, Dentists (Tandlæger), Fools (Fjolser). Fjolserne er dine venner og familie der er villige til at støtte alle de tossede ideer du kommer med. Tandlægerne er personer der ved meget om et emne der ikke er det investeringen, handler om, og som har en indtægt der gør, at de syntes sådan en investering kunne være sjov. De professionelle er den mest almindelige metode til at skaffe kapital. De bruger forskellige betegnelser, Angel investor, Seed money, Business angel, men fælles for dem alle er, at de tager en ejerandel i dit firma for at give dig penge til at starte. Typisk er det sådan at jo tættere du er på at have et færdigt produkt og tjene penge, jo flere penge tør de satse for en mindre ejerandel.

Crowdfunding giver dig en anden mulighed. Du beholder fuldt ejerskab. Du får penge til at lave dit første produkt. Du får testet ideen i markedet. Det kræver bare arbejde. En masse arbejde.

Den ultimative guide til crowd funding på dansk  Hvordan er crowdfunding forskellig fra almindelig finansiering? Ultimative guide crowdfuing feature 1024x392
Den ultimative guide til crowd funding på dansk