Hvorfor hedder siden influencers.dk?

Det er resten af et gammelt projekt, og i bedste genbrugsstil, så førte vi bare navnet videre.

Burnrate som et mål for din økonomi

Jeg har mine rødder solidt fæstnet i projektledelse, og der taler vi ofte om burn rate i forhold til brugen af penge og resurser i forhold til hvor langt fremskredent projektet er.

I firmaer er burn rate en beskrivelse af hastigheden penge bliver brugt – brændt af. Det bliver ofte brugt om iværksætterfirmaer eller startups, hvor en sætning som “firmaets burn rate er i øjeblikket 100.000 kr pr mdr. og derfor har de brug for en kapitalindsprøjtning på 2.4 millioner til de næste 2 års drift. “

Når man brænder penge af, så hedder det også et negativt cash flow.

I det tidligere eksempel havde firmaet brug for 100.000 kr. pr. mdr. for at fortsætte driften, derfor kan det også bruges som en beskrivelse af hvor hurtigt et firma har brugt hele egenkapitalen. Inden det sker skal der enten ske det at firmaet begynder at lave profit, finder yderligere penge eller lukker.

Da jeg startede siden i 2001 var det lige i tiden med det helt store dot.com race. Det var nærmest som om det gjaldt om at have den højeste burn rate for at opnå den højeste valuering. Firmaer uden hjemmeside og uden produkt brændte penge af på udvikling af en ide, som i mange tilfælde aldrig blev til noget. Typisk overlevede firmaerne gennem flere funding runder uden at have et produkt og uden at have kunder og profit, men til højere og højere valuering. Nogle få fik lavet et produkt og fik skabt noget profit, mens de fleste forsvandt med store tab til investorerne til følge.

Det var en lidt lang forklaring som ikke rigtigt har noget med privat forbrug at gøre. Jeg bruger tanken om burn rate til at lave verden mest simple beregning på om du har styr på dine penge.

Målet er få et tal der er større end 1.

Beregningen er simpel:

Indkomst / udgifter = Burn rate.

Eksempelvis

14.000 / 12.000 = 1,1667  – et godt udgangspunkt for dit liv

Eller

12.000 / 14.000 = 0,8571  – kan være i orden alt efter livssituation fx barsel, studerende eller lignende, ellers er det helt hul i hovedet det du har gang i.

Ekstra info:

Burn rate bruges også i biologien, hvor den viser hvor stort stofskifte en given person har.

Burn rate bruges i raketvidenskab, hvor den viser hvor hurtigt et givet stof brænder

Burn rate bruges også i kemi, der minder lidt om raketvidenskab, hvor den viser hvor hurtigt en reaktion foregår i en blanding af to stoffer der reagerer med hinanden.

Jeg bruger burnrate, fordi jeg syntes indkomst / udgift beregningen er intuitiv og let at forstå og kommunikere.